Mi primer Caga Tió

 In General @es

El Caga Tió és probablement una de les tradicions catalanes més vives que tenim. I una mostra n’és la diversitat de formes amb què les famílies fan l’aplec al voltant del tió: des del seu nom (tió, soca, tronc, xoca, …) a la cançó que es canta i els regals que en sortiran. I és que cada família crea la seva pròpia la litúrgia de cagar el Tió. Tots hem viscut el Caga Tió com una trobada familiar molt especial amb la que vam crear un dels nostres primers records d’infantesa. I probablement dels més agradables: aquella emoció del moment en què vas a mirar si el tió s’ha acabat el menjar, la cara del teu tió de Nadal (que semblava ben viu!), la presència dels avis la nit de Nadal, la nadala cantada davant del pessebre, la pregària mirant els estels, … Quin plaer tant gran recuperar aquests records i recrear-los pels nostres infants! Ens en vols compartir algun?

Recent Posts

Leave a Comment

Contáctanos

Si nos envías un mensaje nos pondremos en contacto contigo rápidamente.

Not readable? Change text. captcha txt
0