In General

Amb l’organització per tercer any del Caçations, anar a buscar el Tió de Nadal al bosc s’està convertint en una nova tradició entre les famílies catalanes: Tions de Nadal s’amaguen a diferents boscos de Catalunya per a què les famílies els vagin a buscar amb l’ajuda d’un mapa i les coordenades GPS al mòbil.

Fins ara els Tions de Nadal han estat apareixent a les cases de formes molt diverses: truquen a la porta de casa o una nit apareixen màgicament al balcó, però segurament la més autèntica de les formes d’acollir un bon Tió és anant a buscar-lo allà d’on prové: al bosc. Amb Caçations aquesta activitat es posa a l’abast de totes les famílies, i no només d’aquelles que ja visquin en entorns rurals. És, a més, una molt bona excusa per anar a descobrir i gaudir dels espais naturals que tenim a Catalunya. Per tot això, des que el 2014 es va crear l’activitat Caçations, l’acollida per part de les famílies ha estat entusiasta: “L’emoció que hem viscut buscant i trobant el tió al bosc ha estat com la de la nit de Reis i veure la cara de la meva filla en trobar-lo no ha tingut preu!” ens compartia una de les mares que ja ha gaudit de l’experiència. I és que amb el Caçations, el Tió fins i tot porta una nota personalitzada pel infants, tot plegat molt màgic.

Aquest any Caçations s’organitza a nou llocs diferents de Catalunya: Montserrat, Rupit, El Montnegre-Corredor, la Baronia d’Escornalbou (a Tarragona), el Bages, el Penedès, Riudarenes i Vallirana. Al darrere hi ha una xarxa de col·laboradors formada per entitats socials, empreses locals i institucions com el Patronat de la Muntanya de Montserrat, les Diputacions de Barcelona i Tarragona i els Ajuntaments. Hi ha doncs un triple benefici: les famílies viuen una experiència inoblidable, es promou l’ocupació local en entorns rurals i dóna a conèixer els valors naturals del nostre país!

Recent Posts

Leave a Comment

Contacta'ns!

Envia'ns un missatge i et contestarem ràpidament!

Not readable? Change text. captcha txt
0
Obrir xat
💬 Necessites ajuda?
Hola 👋
Et puc ajudar?